Publication:
Apiterapi

No Thumbnail Available

Date

2021-07-01T00:00:00Z

Institution Authors

Authors

Koçyiğit, Abdürrahim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Metrikler

Search on Google Scholar

Abstract

al arıları (Apis mellifera ) 125 milyon yıldan uzun, muhtemelen çiçek açan kiler kadar uzun birsüredir Dünya’da yaşayan hayvanlardır ve günümüzde lar dünyadaki hemen hemen tüm habitatlardayaşayabildiği bilinmektedir.1arılarının bu kadar uzun süre hayatta kalmaları, mükemmel sosyal organizasyonu, loninin yaşamı içinürettiği, gıda, yapı malzemeleri ve savunma silahlarından kayn lanmaktadır. Arılar tarafındanüretilen bal, propolis, arı ekmeği, arı poleni, arı sütü arı zehiri gibi ürünler, yüzyıllardırinsan tarafından sadece gıda ürünleri olarak de aynı zamanda doğal tıbbi maddeler olarak dakullanılmaktadır.2 Arılar, üretmiş oldu bir kısım balmumu, zehir ve arı sütü gibi ürünleri sentezederlerken, bal, polen ve p polis gibi bir kısım ürünleri bitkilerden elde ederler ve kendikullanımları için deği rirler.3 Bal arıları için bitki nektarı ve poleni ana karbohidratve protein be kaynaklarıdır.4 Bal arıları tarafından üretilen bal gibi ürünler besin olarakkullanılırk propolis arı sütü gibi ürünler kozmetik ürünlerin hazırlanmasında kullanılmaktadır.

Description

Keywords

Citation

Koçyiğit A., Apiterapi Ürünlerinde Antioksidan Pro-oksidan Kavramı, -Apiterapi-, Ali Timuçin ATAYOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, İstanbul, ss.49-54, 2021
Page Views

221

File Downloads

0

Sustainable Development Goals