Publication:
Apiterapi

dc.contributor.authorKoçyiğit, Abdürrahim
dc.contributor.institutionauthorKOÇYİĞİT, ABDÜRRAHİM
dc.date.accessioned2021-12-28T20:59:06Z
dc.date.available2021-12-28T20:59:06Z
dc.date.issued2021-07-01T00:00:00Z
dc.description.abstractal arıları (Apis mellifera ) 125 milyon yıldan uzun, muhtemelen çiçek açan kiler kadar uzun birsüredir Dünya’da yaşayan hayvanlardır ve günümüzde lar dünyadaki hemen hemen tüm habitatlardayaşayabildiği bilinmektedir.1arılarının bu kadar uzun süre hayatta kalmaları, mükemmel sosyal organizasyonu, loninin yaşamı içinürettiği, gıda, yapı malzemeleri ve savunma silahlarından kayn lanmaktadır. Arılar tarafındanüretilen bal, propolis, arı ekmeği, arı poleni, arı sütü arı zehiri gibi ürünler, yüzyıllardırinsan tarafından sadece gıda ürünleri olarak de aynı zamanda doğal tıbbi maddeler olarak dakullanılmaktadır.2 Arılar, üretmiş oldu bir kısım balmumu, zehir ve arı sütü gibi ürünleri sentezederlerken, bal, polen ve p polis gibi bir kısım ürünleri bitkilerden elde ederler ve kendikullanımları için deği rirler.3 Bal arıları için bitki nektarı ve poleni ana karbohidratve protein be kaynaklarıdır.4 Bal arıları tarafından üretilen bal gibi ürünler besin olarakkullanılırk propolis arı sütü gibi ürünler kozmetik ürünlerin hazırlanmasında kullanılmaktadır.
dc.identifier.citationKoçyiğit A., Apiterapi Ürünlerinde Antioksidan Pro-oksidan Kavramı, -Apiterapi-, Ali Timuçin ATAYOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, İstanbul, ss.49-54, 2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12645/29902
dc.titleApiterapi
dc.typeBook Chapter
dspace.entity.typePublication
local.avesis.id37b11483-6796-4113-ab57-d42d74cfcb47
local.publication.isinternational0
relation.isAuthorOfPublication75babbd2-f46b-4121-aa00-54d883a6f907
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery75babbd2-f46b-4121-aa00-54d883a6f907

Files