Person:
BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE

Loading...
Profile Picture
Google ScholarScopusORCIDPublons
Status
Kurumdan Ayrılmıştır
Organizational Units
Job Title
First Name
HATİCE DEFNE
Last Name
BURDUROĞLU
Name
Email Address
Birth Date

Search Results

Now showing 1 - 5 of 5
  • PublicationMetadata only
    Farklı Kalınlıkta ve Sinterizasyon Derecesindeki Zirkonya Materyallerinin Translusensisinin Değerlendirilmesi
    (2020-06-04T00:00:00Z) Kanpalta, Burcu; Burduroğlu, Hatice Defne; BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE
    ÖZETGiriş: Dental porselenler, estetik özellikleri ve biyouyumlulukları sayesinde metal destekli restorasyonlaragöre tyaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Son yıllarda, porselen ve silika bazlı materyallere göre daha fazlakırılma dayanımına sahip olmasının yanında estetik özellikleri geliştirilmiş zirkonya esaslı seramikmateryallerin kullanımı oldukça artmıştır. Zirkonyanın opasitesi materyalin yapısına, içeriğine ve farklı üretimtekniklerinin kristal yapı üzerindeki etkisine bağlıdır . Yeni geliştirilen monolitik zirkonya seramiklerdezirkonyanın opak görüntüsünün önüne geçebilmek için materyalin içeriği ve kompozisyonu değiştirilmiş,sinterizasyon protokolleri optimize edilerek translusensisini arttırmak denenmiştir.Amaç: Bu çalışmanın amacı, farklı sinterizasyon derecelerinde iki ayrı kalınlıkta, üç farklı içeriğe sahipmonolitik zirkonya restorasyonların translusensisini değerlendirmektir.Yöntem: Çalışmamızda yeni jenerasyon monolitik zirkonya seramiklerden Katana UTML (Kuraray NoritakeDental Inc), Pretau 4 Anterior (Zirkonzahn, Almanya) ve Vita YZ XT (VITA Zahnfabrik BAD Sackingen,Almanya) kullanılmıştır. A2 renginde, 15 mm çapında, 0.5 ve 1 mm kalınlığında disk şeklinde hazırlananörnekler farklı sinterizasyon derecelerinde (1450°C, 1550°C) sinterize edilerek sinterizasyon derecelerine görekendi içlerinde her marka dört alt gruba ayrılacaklardır (n=5). Translusensi değerlendirmesi için birspektrofotometre kullanılarak siyah ve beyaz arka fonda L*,a*,b* değerleri kaydedildi ve translusensiparametresi hesaplandı. İstatistiksel analizler two-way ANOVA ve post-hoc Tukey’s testleri ile yapıldı.Bulgular: Materyaller arasında translusensi parametresi açısından anlamlı fark bulunmuştur (pKalınlık artışı materyallerin translusensini olumsuz yönde etkilemiş ve translusensi değerlerini düşürmüştür.Sinterizasyon derecesi değişimi, materyallerin translusensi değerlerinde anlamlı bir etkiye sahip değildir(p .05).Sonuç: Dental protezlerde amacımız, dayanıklı ve fonksiyon görebilen bir restorasyon yapmanın yanındamükemmel bir estetik sağlamaktır. Estetikte translusensi ana kriterdir. Üstün dayanıklılıkları ile dental pazardaönemli bir yer eden zirkonya materyallerinin estetik özelliklerinin doğal dişin translusensisini ne kadar taklitettiklerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Kullanacağımız materyal seçimi ve materyal bilgimiz, hastabeklentilerini karşılayan bir restorasyon yapabilmemiz için oldukça önemlidir.Anahtar Kelimeler: Monolitik zirkonya, translusensi parametresi, kimyasal kompozisyon, sinterizasyonderecesi.
  • PublicationMetadata only
    Yüksek Gülme Hatlı Hastanın Multidisipline Yaklaşımla Rehabilitasyonu
    (2018-09-28T00:00:00Z) Kanpalta, Burcu; Burduroğlu, Hatice Defne; BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE
    Amaç: Bu olgu sunumunun amacı uzun süreli diş eksikliği olan yüksek gülme hattına sahip, düşük dikey boyuta sahip olan hastanın kron boyu uzatma, implant cerrahisi ve protetik rehabilitasyonla tedavisinin yapılmasıdır.Olgu: Yüksek gülme hattına sahip 45 yaşındaki bayan hasta kliniğimize protetik diş tedavisi için başvurdu. Hastanın eksik olan 36 ve 46 nolu dişlerinin bölgelerine implant tedavisi yapıldı ve 3 aylık bekleme sürecinin ardından hastanın yüksek gülme hattı periodontal cerrahi ile kemik rezeksiyonu ve apikale kaydırılan flap tekniği ile normal sınırlara kavuşturuldu. İyileşme sürecinin ardından tüm dişler prepare edildi ve üst çenenin ölçüsü elastomerik ölçü materyali (Zetaplus, Zhermeck, Italy) ile alındı. Alt çenede implant ve dişlerin ölçüsü ilave silikon materyali (Variotime Easy Putty, Kulzer) ile alındı. Hastanın yüz arkı kayıtları alınıp, yarı ayarlanabilir artikülatöre (Whip Mix Quck Mount Face Bow, 8500 Articulator, Kentucky ABD) modeller bağlandı. Hastanın dikey boyutu 2 mm arttırıldı. Tamamlanan metal seramik sabit restorasyonlar poly karboksilat simanla (Poly F Plus, Dentsply) simante edildi.Sonuç: Yüksek gülme hattına sahip, diş eksikliği olan ve düşük dikey boyutu olan hastanın implant cerrahisi, periodontal cerrahi ve sabit restorasyonlar ile tedavisi yapıldı. 3. Ve 6. aylarda yapılan klinik muayenelerde estetik, fonksiyon ve fonasyon açısından herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.
  • PublicationMetadata only
    Geçici Kron Materyallerinin Yüzey Pürüzlülüğünün Bakteri Adezyonunun Değerlendirilmesi
    (2019-11-01T00:00:00Z) Kanpalta, Burcu; Burduroğlu, Hatice Defne; BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE
  • PublicationMetadata only
    Aşırı Kron Harabiyeti Olan Kanal Tedavili Dişlerde CAD/CAM ile Endokron Uygulamaları
    (2018-10-19T00:00:00Z) Kanpalta, Burcu; Burduroğlu, Hatice Defne; BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE
  • PublicationMetadata only
    3 month follow-up of rehabilitation with telescopic crown: Case report.
    (2018-05-10T00:00:00Z) Kanpalta, Burcu; Şahinbaş, Abdurrahman; Burduroğlu, Hatice Defne; ŞAHİNBAŞ, ABDURRAHMAN; BURDUROĞLU, HATİCE DEFNE