Person:
NALCI, GAMZE

Loading...
Profile Picture
Google ScholarScopusORCIDPublons
Status
Organizational Units
Job Title
First Name
GAMZE
Last Name
NALCI
Name
Email Address
Birth Date

Search Results

Now showing 1 - 3 of 3
  • PublicationMetadata only
    Muayene ve Teşhis: Ağız İçi Muayene, Ağız Dışı Muayene, Yansıyan Ağrılar
    (Türkiye Klinikleri, 2022-12-01) Nalcı G.; NALCI, GAMZE
    İyi ve doğru bir tedavi ancak kesin bir teşhis ile mümkündür. Başarılı bir endodontik tedavi için öncelikle eksiksiz anamnez almak ve etraflıca muayene yapmak şarttır. Objektif muayene ektraoral ve intraoral dokuların detaylı incelenmesini, herhangi bir patoloji varlığı ya da yokluğu açısından değerlendirilmesini içerir.
  • PublicationMetadata only
    Diş Hekimliği Öğrencilerinin Rubber-Dam Kullanımına Bakış Açısı ve Covid-19 Pandemisinin Etkisi: Anket Çalışması
    (2022-09-09) Nalcı G.; Balkancı B.; Uysal B. A.; Güneşer M. B.; Şahin A. N.; NALCI, GAMZE; GÜNEŞER, MEHMET BURAK
    AMAÇ: Bu çalışmanın amacı diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin rubber-dam kullanımına bakış açısını tespit etmek, tercih etme veya etmeme sebeplerini ve COVID-19 pandemisinin etkisini araştırmaktır. GEREÇ VE YÖNTEM: Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki 944 diş hekimliği fakültesi dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisine e-posta ve internet aracılığıyla 22 sorudan oluşan anket gönderildi. Çalışmaya yalnızca anketi tamamlayan katılımcılar dahil edildi. Açıklayıcı istatistiklere ek olarak yöntemlerin karşılaştırılmasında ki-kare testi kullanıldı. Sonuçlar anlamlılık düzeyinde değerlendirildi (𝑃 <0.05). BULGULAR: 370’i (%67.9) kadın, 175’i (%32.1) erkek olmak üzere 545 öğrenci anketi tamamladı. Katılımcıların %25.1’i daha önce hiç rubber-dam kullanmamış ve %41.8’i rubber-dam kullanımıyla ilgili tatmin edici bir eğitim almadığını belirtmiştir. Endodontik tedavi yaptığı her hastada rubber-dam kullanan katılımcı oranı ise %34.5’tir. Katılımcıların %87’si rubber-damın kök kanallarına erişimi kolaylaştırdığını, ancak %88,8’i rubber-damın radyograf alma prosedürünü zorlaştırdığını belirtmektedir. Öğrencilerin %69.2’si rubber-damın bulaş riskini azaltabileceğini düşünmüş ve %68.6’sında rubber-dam kullanma isteğinde artış olmuştur. SONUÇ: Öğrencilerin rubber-dam kullanımına karşı güncel bakış açılarını tespit etmek, eğitim içeriğine yön vermede faydalı olabilir. COVID-19 pandemisi gibi diğer tüm bulaşıcı hastalıklarla mücadelede öğrencilerin rubberdam bilgisinin ve yetkinliğinin artırılması önem taşımaktadır.
  • PublicationMetadata only
    Endodontik Tedavi Görmüş Posterior Dişlerin Restorasyon Seçiminde Uzmanlığın Etkisi Var Mıdır?
    (2022-05-21) Nalcı G.; Uysal B. A.; NALCI, GAMZE
    Amaç: Bu çalışmanın amacı endodontik tedavi görmüş alt birinci daimi molar dişlerin restorasyonunda endodonti uzmanları, restoratif diş tedavisi uzmanları, protetik diş tedavisi uzmanları ve pratisyen diş hekimlerinin seçimleri arasındaki farkları değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Altı tane çekilmiş daimi alt birinci molar dişin fotoğraflarıyla birlikte klinik bir senaryoyu ana hatlarıyla sunan web tabanlı bir anket geliştirildi. Katılımcılardan her bir vaka için sunulan yedi tedavi seçeneği arasından tercih ettikleri restorasyon tipini seçmeleri istendi. Uzmanlık alanı, mesleki tecrübe yılı, kurum, cinsiyet ve tedavi seçenekleri arasındaki ilişkiyi belirlemek için Ki-kare testi kullanıldı. Bulgular: Anket, ulaştırılan alıcıların toplamda %55,8’i tarafından tamamlandı. Sonuçlar uzmanlık alanına göre karşılaştırıldığında, mine-sement birleşimindeki çanak şeklinde kavite vakası (p<0.175) dışında tüm vakalar için katılımcıların yanıtları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardı (p<0.05). Tüm katılımcıların yanıtları kurumlarına göre incelendiğinde, uygulanan tedavi yöntemi açısından tüm vakalar için istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık gözlendi (p<0.05). Sonuç: Bu çalışma, endodontik tedavi görmüş dişlerin restorasyon seçiminde, diş hekimliğinde uzmanlık dalları arasında önemli farklılıklar olduğunu göstermiştir.