Annemin Emarı Geldi - Güneren, Ethem; GÜNEREN, ETHEM (My University, 2020)
Bazen bir kitap okuduğunuzda bütün hayatınız değişmez ama gözden geçirilir. Prof. Dr. Ethem Güneren’in Annemin Emarı Geldi adlı kitabı da böyle bir eser.Ethem Güneren, bir -yeryüzü doktoru.- Ona bu unvanın bu kadar yakışmasının nedeni sadece işini iyi yapıyor olması değil, bu dünyada işini iyi yapan birçok insan var. Onu farklı kılan şey, imkânsız coğrafyalardaki imkânsız insanlara ulaşarak onların hayatlarına dokunmasıdır.Onun satırlarını okurken -4 yaşındaki oğlumun sesini ilk kez duydum,- diye ağlayan babanın mutluluğuna ortak olacaksınız.Bu kitabı özel yapan, edebiyat deyişiyle -anlatmayıp göstermesidir.- İyi ve duyarlı bir insan olmayı haykırmak bir kulaktan kulağa oyunudur. -İyi ve duyarlı bir insan olarak bunları yapıyorum,- diyebilen insanın fısıldadıkları ise kulağımızdan girip kalbimize çakılır.