Anterior Cruciate Ligament Rerupture Due to a Neglected Posterolateral Corner Injury - Görmeli, Gökay; Görmeli, Cemile Ayşe; Korkmaz, Mehmet Fatih; Elmalı, Nurzat; ELMALI, NURZAT; Ergen, Emre (My University, 2015)
Ön çarpraz bağ rekonstruksiyonu ortopedik cerrahide sık uygulanmaktadır. Kısa dönem sonuçları iyi olmakla beraber uzun dönem sonuçları göreceli olarak daha kötüdür. Posterolateral köşe hasarı yüksek enerjili travmalar sonucu oluşan nadir yaralanmalardır ve ön çarpraz bağ hasarı olanlarda posterolateral köşe hasarı-nın teşhisini koymada başarısızlığa yol açar. Posterolateral köşe hasarı ön çarpraz bağ cerrahisi başarısını da olumsuz etkiler. Biz atlanmış posterolateral köşe hasarı sonrası oluşan ön çarpraz bağ rerüptürü ve ön çarpraz bağ rerüptürü ve posterola-teral köşe hasarının aynı seansta rekonstrükte edildiği hastayı sunmayı amaçladık.Anahtar KelimelerÖn Çarpraz Bağ; Diz; Posterolateral Köşe Yaralanması