Estetik Cerrahi Kılavuzu - Güneren, Ethem; GÜNEREN, ETHEM (My University, 2020)
Bu kitap; meslekte 40 yılını tamamlamış bir sağlık emekçisi tarafından, ifrat ve tefrite düşmeden, popüler olma adına yalan yanlış uydurmadan, ilaç firmalarına şirinleşmeden, özel muayenehaneyi geliştirmek amacı gütmeden, sırtında yumurta küfesi taşıyan insan dikkati ve sağ eli kalbinin üzerinde gerçeği yalnızca gerçeği söyleyeceğine Hipokrat yemini etmiş bir hekim ciddiyeti ile, kadın-erkek her yaştan insanın anlayabileceği dilde yazılmış bir rehberdir.Günümüzde neredeyse herkesin estetik cerrahi hakkında öyle ya da böyle bilgisi var. Oysa bedenimizle ilgili bir işleme karar vermeden önce konuyu güvenilir bir kaynaktan araştırmak gerekmez mi?Bu kitapta yazılanlar; estetik cerrahi hakkında ortalıklarda dolanan doğru bilinen yanlışları bilimin süzgecinden geçirerek inceleyen ve botoks - dolgu gibi küçük işlemlerden, gençlik ve güzellik için yaptırılan estetik cerrahi ameliyatlarına kadar konuyu, hasta ve sağlık profesyonelleri açılarından karşılaştırmalı ele alan bir manifestodur.Bu kitap gençleri, yetişkinleri ve gözlerindeki ışığın parlaklığı hiç eksilmemiş ancak biraz yaş almış olanlar arasında estetik cerrahiden yararlanarak bir tık daha mutlu olmak isteyenleri doğru bilgilendirmek amacıyla yazıldı.İnternet yoluyla eriştiğimiz bilgiler ne derece güvenilirdir? Doktor sitelerindeki tanıtımlar, reyting sonuçları ve geri bildirimler değerli midir? WhatsApp’tan danışmanlık almak uygun mudur? Tüm bu soruların cevaplarını bulabileceğiniz bu kitap ayrıca -Doktor Bey sizi aradım ama ulaşamadım! Telefonunuzu açmadınız! Size e-posta göndermiştim, cevaplamadınız!- gibi tepkilerin de her iki taraftan nasıl yönetileceğine dair ipuçlarını da içeriyor.